torsdag den 20. december 2012

Heksebryg

Edder og ondskab (også kendt som en ordentlig portion kahlua) bobler og koger til jul på komfuret.
Gryden til venstre er ca. 10 min. inde i processen. Gryden til højre 1½ time.
Sådan laver du kahlua
1 liter vand, 600 g sukker og 2 spk instant kaffe hældes i en ordentlig gryde og koges op under lejlighedsvis omrøring. Herefter skrues ned på meget lav varme, og blandingen, der kan blive beskyldt for at være brændt på, at ikke-kaffedrikkende amatører, simrer videre i omkring 2 timer. Kig til den engang imellem. Udskrab imens en stang vanilije og læg selve vaniljekornene til side. Smid trodsigt stangen i massen og fasthold, at det er sådan kaffe skal lugte.
Når massen er kogt godt ind, er blevet mørk og dufter sødt af kaffelikør, tages den af komfuret og stilles til køl.
Smag evt. på en rigtig kahlua og hyl triumferende op, da din egen smager mindst lige så godt, og faktisk lidt bedre, da du ikke har tilsat vodka endnu.
Når siruppen er kølet ned tilsættes vaniljekorn (stangen fiskes op og kasseres), og så meget vodka, som man nu lige synes. Jeg puttede ca. halvt så meget i, som der er i færdig kahula, og endte på en alkoholprocent omkring de 8 vol.
Hæld herefter på flaske.