søndag den 3. juni 2012

Gratis kage feder ikke

Det er klart, at når man har levet på flødevarianter hele vinteren (flødeost, flødekartofler, flødechokolade, flødeis og flødesovs, m.v.) kan det, som solen begynder at titte frem, komme på tale med en kostomlægning. Ikke mere af alt det, der varmer fedtdepoterne så rart igennem, nu står den på kyllingekød og dampede grøntsager til dommedag.

Men livet er ikke nemt, og man må give plads for undtagelser.

Undtaget er naturligvis eksamensperiodens pres, der 'contrary to popular belief' faktisk kan føre til en tragisk død (implosion), hvis ikke kroppens lykkereserver holdes velfyldte ved hjælp af rigelige mængder  chokolade.

Alt, hvad man bliver budt, må man selvfølgelig tage imod. Det ville være synd, at virke uhøflig eller værre endnu, kræsen. Dette gælder også, når man selv har indbudt.

Når solen skinner, hvilket den jo gør alt for sjældent på disse breddegrader, bliver man nødt til at byde den velkommen og spise i hvert fald én is til dens ære (helst en inden for hver af de velkendte iskategorier: italiensk, gammeldavs, Magnum-variant, sodavand og isbåd (en is der er så awesome, at den fortjener sin egen kategori))

Det er klart, at har man indtaget nogen form for stimulanter (som f.eks. alkohol, kaffe eller chokolade) kan man ikke holdes ansvarlig for sine kulinariske handlinger.

Sidst, men ikke mindst ophæver enhver form for hjertesorg alle forbud, og man gør ikke bare sig selv, men også sin ganske omgangskreds en tjeneste ved at bestræbe sig på at holde den søde tand beskæftiget.