mandag den 3. oktober 2011

Scoremad

Oksemedaljon med godt grønt
Til 2 personer:

Ovnbagte rodfrugter
Et par håndfulde kartofler og gulerødder (evt. pastinak og rødbeder, men det havde jeg ikke), skæres i mindre stykker og hældes i ovnfast fad med olie og rigelige mængder salt og peber.
Bages ved varmluft i ca. 45 min eller til de er crunchy udenpå og bløde indeni.

Persille-mandel pesto 
En ordentlig dusk persille blendes med en stor håndfuld mandler, lidt olie og revet parmesan til det smager godt og er nogenlunde smooth.

Tomatsalat 
1-2 store tomater snittes og blandes med salt, peber, olie, finthakket salatløg og gavmilde stykker af mozerella.

Figensalat 
2 friske figner deles i kvarte og skæres derefter i skiver. Blandes med smuldret feta og en lille smule hakket, soltørret tomat i olie.

Grønne asparges 
Knækkes og får et hurtigt lille opkog. Anrettes med en smule smør, der smelter lifligt ned over siderne af bunken, og et ordentligt drys parmesan.

Oksemedaljoner 
Gnubbes med peber og knust hvidløg, og steges i ganske kort tid (det var min kæreste, der stor for kødet - ren kliché) til de er perfekt saftige og møre.

Det er selvfølgelig ikke så let mad, så det fungerer nok bedst til scoringer i etablerede parforhold, hvor det også er ret okay bare at falde i søvn af lykkelig mæthed til en film, efter måltidet.