søndag den 31. marts 2013

Påskelige lækkerier


I anledning af det frugtbare forårs komme med blomster langs vejene, cyklister i grøfterne, kvidrene fugle og den forhåbentligt snarlige stigning i udendørs temperaturen til et punkt, hvor man med velbehag kan spise is og gå uden jakke på, blev der denne weekend gravet dybt i lommerne og indkøbt store mængder af marcipan, chokolade og øl. Øllene mest fordi man ikke ordentligt kan fejre den grundigt forlængede weekend, som påsken jo i virkeligheden er, uden en lille brandert.
... Super Brugsen, der tilsyneladende ikke længere er en støvet pensionistbutik, men er blevet et ordentligt sted med et stort sortiment af alt muligt godt, sælger for øvrigt økologiske jordbærøl. Jeg siger det bare. Det er overraskende godt. Der er smagen af øl, og så er der smagen af jordbær, og for some reason virker det bare. 

Påske macanoms
120 g mandelmel
210 g flormelis (jeg synes det blev alt for sødt, og vil en anden gang bruge mindre)
3 æggehvider
75 g sukker
1 økologisk citron
270 g hvid chokolade
fløde
kandiseret ingefær

Bunde: Forsøg at benytte autentisk fransk opskrift, læs den ordentligt igennem, indse at det virker overdrevet kompliceret med trin som "Répartissez au four la poudre d'amande et enfournez pendant 20 minutes pour permettre de secher un peu la poudre maus aussi d'en affiner le goût" og "Quand votre caramel, atteint 117 ou 118 C, coupez le feu et faites-le couler en un mince filet sur les blancs d'æufs que vous continuerez de battre", og tag til takke med en personlig fortolkning af en anden bloggers noget mere overskuelige opskrift.
Bland mandelmel og flormelis og si det. Hæld æggehvider og sukker i en anden skål sammen med et skvæt citron og en knivspids salt, led frustreret efter elpiskeren og pisk herefter marengsen til den danner toppe. Hold den ikke over hovedet. Vend blidt melblandingen i marengsen med en dejskraber, evt. sammen med et par dråber konditorfarve, til det virker til at blandingen er jævn.
Hæld den i en hjemmegjort plastik(sprøjte) pose, klip hul i et hjørne og sprøjt mararonsbaserne ud på bageplader. Forsøg at få dem ca. ligestore. Eksperimenter med at banke bagepladen mod bordet for at få jævnere macarons. Lad dem herefter hvile en halv time.
Bages ved 160 grader i ca. 12 minutter.

Fyld: Planlæg at lave karameliseret hvid chokolade tilsat kandiseret ingefær og citronskal, forfejl dette totalt, sandsynligvis fordi din hvide chokolade er for billig,  og forbered i stedet en tvivlsom chokoladeganache af blandede chokoladerester, størknet, hvid chokoladegrød, fløde, kandiseret ingefær, citronskal og hakket pistacie fordi, hvorfor ikke? Opbland evt. med flormelis til ønsket konsistens opnås, såfremt ganachen er genstridig og bliver for tynd.

Kan evt. pyntes med hjemmegjorte påskeliljer af farvet marcipan, fæstnet med glasur.

Hindbæræg
Glæd dig, det her er noget, du kan finde ud af.
marcipan
hindbærkoncentrat
 frysetørrede brombær (fordi du ikke lige havde hindbær)
mørk chokolade
en ikke ufin cognac, f.eks. Courvoisier
flormelis

Lav en dejlig dej af alle ingredienser uden chokoladen og spæd til med flormelis for at opnå en formbar og ikke alt for klistret masse. Form til æg. Voila.
Overtræk med chokolade og drys med hindbær inden de tørrer.

Pistacieæg
marcipan
hakkede usaltede pistaciekerner
Odense konfektmasse i giftigrøn nuance
flormelis
lys chokolade
Gør som hindbærversionen. Klap dig selv på skulderen over dine imponerende evner.

Gnub din fyldte og stakkels mave.